Székelyföldi üzletlánc

A jó minta követőkre talál!

A jó minta követőkre talál!

Lassan öt éve, hogy létrejött városunkban Románia legelső közösségi alapítványa az SzKA. Ez nemsokára maga után vonta a legelső Közösségi Kártyát is. Mindez civilek és helyi vállalkozók összefogásából -pártatlanul és politikamentesen. Ezek közös célja: aktív-, építő példát mutatni egy közösségi összefogásra, ösztönözni és támogatni a lakosokat a példa követésére és közösségi szerepek vállalására.

Központi szerepet vállaltunk ebben a példamutatásban mi is. Elsők között építettük be rendszerünkbe a Közösségi Kártya használatát minden kiszolgáló egységünkben, és elsők között vett részt minden egyes munkatársunk a Városi Kaláka programban. Pedig a támogatás próbája mindig akkor van, amikor még nincsen biztosított sikere az adott vállalásnak, mert a biztos alapokon ’állót’ könnyű támogatni.KK_Merkúr

Hogy utólag visszaigazolódott nem feneketlen kútba tettük a támogatásunkat, az nem vitás, a megvalósítások felmutatása futótűzként terjesztette a közösségi alapítványok létrejöttét és a közösségi kártyák használatát. Azóta Kolozsváron, Gyulafehérváron, Jászvásáron, Bukarestben, Háromszéken és Marosvásárhelyen is létrehoztak a székelyudvarhelyi mintára közösségi intézményeket, ugyanakkor Csíkszeredában és Székelykeresztúron is hasonló módon, de más intézményesített formában működtetik ugyanazt az elvet.

Azóta minden olyan városban, ahol jelen vagyunk a székelyföldi üzletláncunkkal, folyamatosan kapunk pozitív visszajelzéseket vagy épp támogatási felkéréseket ilyen szervezetektől. És természetesen mi ezekben is részt veszünk. Hiszen a közösségépítés az egyik célunk, nemcsak a kisközösségünkké.

A legutóbbi nagyon kreatív felkérésünk a Marosszéki Közösségi Alapítványtól érkezett. Ott ugyanis egy esemény szervezésével háromszorosan gyűjtöttek adományt. Ezen az eseményen magán- és jogi személyek, közösségi projektek, kezdeményezések kampányolhattak egy úszó vagy egy úszó csapat indításával, saját kezdeményezésük támogatására. Mindezt egy medence szélén.

MKK_uszas

Swimathon_2013_plakat_huA csapatok által összegyűjtött támogatást a Marosszéki Közösségi Alapítvány minden hónapban megduplázza, természetesen azt, hogy melyik csapat kapja a duplázást arról a Közösségi Kártya felhasználók döntenek.

Egy másik nagyon friss példa KK használatára a Háromszéki Közösségi Alapítvány kezdeményezésével létrehozott kovásznai játszó park is.

jatszoter_KovasznaKK

Használjuk hát a mindenkinek jó Közösségi Kártyát! Legyünk elöljárói a jó példáknak!

 

Despre Noi

 

Carieră

Cei mai importanţi sunt angajaţii noştrii, indiferent, dacă este vorba de echipa care aprivionează...

 

Contactati-ne!

Pagina de contact, lista angajati, alte informati utile...

 

Date firma Elan-Trio

Date firma Elan Trio

Lanțul de magazine Merkur - Despre noi

magunkrol

Oraşul mic, Odorheiu Secuiesc se află în inima Ţinutului Secuiesc, la o distanţă de 100 de km de la Braşov, Târgu Mureş sau Sfântu Gheorghe. Oraşul este renumit nu numai datorită numele persoanelor cum ar fi Orbán Balázs, Tamási Áron şi Benedek Elek, dar şi datorită faptul că este locul de naştere al reţetei de magazine Merkúr.

Detalii

Galerie Foto