Székelyföldi üzletlánc

A török-tatár mostmár csak táncolni jár!

S ez jól esik nekünk is! Gyönyörködni mások és a magunk kultúrájában. szejke_neptancfesztival

A 47. Szejke népzene- és néptáncfesztivál 15 néptánccsoport fellépője között, több romániai kisebbség is képviselte saját népzenei örökségét, a tánc és a hagyományos gúnya mellett. Volt itt görög, szász, horvát, török-tatár, orosz-lipován és székely kisebbség is. Igazi bizonyíték ez arra, hogy a kultúra elmossa a megkülönböztetési határokat és helyet ad egymás mellett a nagyságban, amit mindenki számára saját öröksége ad meg.

Az idei fesztivál Régiók Találkozója is volt egyben, ahol most Farkaslaka község településeinek értékei kapták a fő hangsúlyt.

Mi is képviseltük magunkat, természetesen amolyan Góbé módon, egy kis vendégfogadóval, amiből nem hiányzott a harapnivaló, sem a kontyalávaló!

Úgy gondoljuk az ilyen rendezvények mindig megerősítések saját kultúránkban, és más kultúrájának tiszteletében, ami a miénk megmaradásának egyik feltétele is!

A Szejke népzene- és néptáncfesztivál a Székelyudvarhely Tavasza rendezvénysorozat része, melynek főtámogatója a Merkúr Székelyföldi Üzltelánc!

 

Despre Noi

 

Carieră

Cei mai importanţi sunt angajaţii noştrii, indiferent, dacă este vorba de echipa care aprivionează...

 

Contactati-ne!

Pagina de contact, lista angajati, alte informati utile...

 

Date firma Elan-Trio

Date firma Elan Trio

Lanțul de magazine Merkur - Despre noi

magunkrol

Oraşul mic, Odorheiu Secuiesc se află în inima Ţinutului Secuiesc, la o distanţă de 100 de km de la Braşov, Târgu Mureş sau Sfântu Gheorghe. Oraşul este renumit nu numai datorită numele persoanelor cum ar fi Orbán Balázs, Tamási Áron şi Benedek Elek, dar şi datorită faptul că este locul de naştere al reţetei de magazine Merkúr.

Detalii

Galerie Foto