Székelyföldi üzletlánc

Mióta kell (gazdag -„öt kertes”) doktorok besegítsenek a házi krémesbe?

Talán mióta (cukrász)laborban készülnek a tuti sütik és nem a nagymama konyhájában a házitészták, talán…

Ma egy cukrászdában küllemre olyan tökéletes süteményeket lehet kapni, hogy egy fiatal háziasszonynak első otthoni próbálkozásai után, egy életre elmegy a kedve a tésztasütéstől, a kontrasztos különbséget látván. De ha lelkesedése nem lankad, akkor elkezd rájönni a cukrász titkokra: a habnak fixáló kell, a krémbe por kell, a glazúrnak színező kell, a gyümölcsökre zselatin kell és máris pont úgy néz ki a süti, mint a dobozon.

Ennyire elsárgultak volna nagyanyáink receptjei? És a székely, aki elvileg „nem piskóta” ennyire fixen szeretné a habot?

A Székely Konyha csapata eltökélte, hogy ezt mind kideríti. És szervezi is nagy elánnal a székelyes, házias SÜTEMÉNYMUSTRÁT! És mi támogatjuk is nem kisebb elánnal ezt az édes kis kezdeményezést.sutemenymustra_96x132

Fő céljuk az, hogy hozzájáruljanak a házi sütemények népszerűsítéséhez, fórumot biztosítva ezek kedvelőinek és készítőinek egyaránt. Azt már ‘titokban’ elárulták, hogy van remény: több tucatnyi receptről tudnak, ami családi gyűjteményekben őrződik és egy-egy ünnepkor rendszeresen jól sül el.

A tészta-kóstolkodást és versenyt négy székelyföldi helyszínen is megszervezik, ahová szeretettel várnak bárkit egy tányér házi tésztával. Értékes nyereményeket fognak odaadni a nagyanyákkal konzultált konyhatündéreknek, mert az mindenképp meg fog érződni az ízeken!

Süteménymustra,

ahol a legfinomabb sütemények szállnak ringbe!

 

Despre Noi

 

Carieră

Cei mai importanţi sunt angajaţii noştrii, indiferent, dacă este vorba de echipa care aprivionează...

 

Contactati-ne!

Pagina de contact, lista angajati, alte informati utile...

 

Date firma Elan-Trio

Date firma Elan Trio

Lanțul de magazine Merkur - Despre noi

magunkrol

Oraşul mic, Odorheiu Secuiesc se află în inima Ţinutului Secuiesc, la o distanţă de 100 de km de la Braşov, Târgu Mureş sau Sfântu Gheorghe. Oraşul este renumit nu numai datorită numele persoanelor cum ar fi Orbán Balázs, Tamási Áron şi Benedek Elek, dar şi datorită faptul că este locul de naştere al reţetei de magazine Merkúr.

Detalii

Galerie Foto