Construim o comunitate

Cardul comunitar

Puterea cardului se exprimă perfect prin sloganul 1+1=mai mult decât 2%!, adică utilizatorii cardului contribuie la susţinerea comunităţii în timp ce cumpără mai ieftin.

Cardul comunitar

Puterea cardului se exprimă prin sloganul 1+1=mai mult decât 2%!, adică utilizatorii cardului contribuie la susţinerea comunităţii în timp ce cumpără mai ieftin. Conform proverbului: a împăca şi varza şi capra.

În cazul primelor donaţii încă nu aţi avut posibilitatea de a decide asupra destinaţiei donaţiei prin campania Tu decizi!, dar din suma adunată am reamenajat terenuri de joacă, în colaborare cu Fundaţia Comunitară Odorhei. Am cumpărat vopseaua, pensulele, şi familiile din Odorheiu Secuiesc au renovat şi rearanjat prin munca lor voluntară cele patru terenuri de joacă.

Suntem mândri pe de-o parte de faptul că evenimentul organizat a însemnat o experienţă de neuitat pentru participanţi, iar pe de altă parte de readucerea obiceiului de clacă (kaláka – un obicei strămoşesc în tradiţiile secuieşti) în zilele cotidiane ale comunităţii.

Pentru localnici, claca înseamnă o putere solidară, clădirile centrale ale oraşului (printre ele şi primăria) fiind construite prin muncă voluntară (clacă), din bani adunaţi pe „bilete de cărămidă”.

Esenţa clăcii constă în ajutorul necondiţionat, în mod reciproc. Ne bucură şi faptul că am reuşit, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Odorheiu Secuiesc, să readucem această tradiţie, şi prin aceasta, credinţa şi încrederea în sine a secuimii, că se pot baza reciproc pe sprijinul celuilalt şi împreună sunt capabili de mai multe, decât individual.

În momentul în care programul Cardul Comunitar a însumat sume mai mari, s-a putut publica câte o campanie trimestrială denumită „Tu decizi!”

Campania oferă proprietarilor de card posibilitatea de a decide asupra scopului donaţiei.

Caracterul întăritor şi activant de comunitate al campaniei Tu decizi! reiese şi din faptul că o mulţime de idei – discutate în timpul unei întâlniri lângă o cafea, dar nerealizate din cauza lipsei resurselor financiare - s-au realizat în cadrul programului nostru. În prezent primim peste 10 proiecte/propuneri pe trimestru, din care 2-3 vor fi realizaţi prin subvenţia alocată cu sprijinul programului.

Ca urmare a succesului din Odorhei, am pornit programul Cardul comunitar şi în alte oraşe. În Miercurea Ciuc am găsit ca partener Asociaţia Ţinutul Secuiesc Verde, iar în Sfântu Gheorghe Asociaţia Comunitară Covasna, ambele înfiinţate după modelul asociaţiei din Odorhei.

Card comunitar - Opinii

Csáki Rozália

Cardul este cel mai bun exemplu de cooperare între un întreprinzător şi o asociaţie neguvernamentală cu scopul de a asigura un viitor mai bun pentru comunitate. Folosiţi cardul cu încredere, dacă vă este important că faceţi parte dintr-o comunitate, şi doriţi să contribuiţi la bunăstarea acesteia!

Csonta László

Prin folosirea Cardului comunitar putem contribui la realizarea ideilor şi planurilor localnicilor, ce vor îmbunătăţi zilele noastre. Folosiţi-l!

Bereczki Kinga

Cardul comunitar este un mijloc bun pentru a ţine banii localnicilor aici.

Gál Sándor

Solicitaţi Cardul comunitar, şi folosiţi-l în magazinele Merkúr, astfel contribuind la obiectivele Asociaţiei comunitare muresene.

 

Despre Noi

 

Carieră

Cei mai importanţi sunt angajaţii noştrii, indiferent, dacă este vorba de echipa care aprivionează...

 

Contactati-ne!

Pagina de contact, lista angajati, alte informati utile...

 

Date firma Elan-Trio

Date firma Elan Trio

Lanțul de magazine Merkur - Despre noi

magunkrol

Oraşul mic, Odorheiu Secuiesc se află în inima Ţinutului Secuiesc, la o distanţă de 100 de km de la Braşov, Târgu Mureş sau Sfântu Gheorghe. Oraşul este renumit nu numai datorită numele persoanelor cum ar fi Orbán Balázs, Tamási Áron şi Benedek Elek, dar şi datorită faptul că este locul de naştere al reţetei de magazine Merkúr.

Detalii

Galerie Foto